Gezonde voeding kopen: tips voor een slank winkelkarretje

Auteur: Datum: 17.juli 2014

Aan een geslaagd dieet is één grote uitdaging verbonden: volhouden. Als je erin slaagt om na enkele weken niet opnieuw toe te geven aan de verleiding van suikkerrijke of vettige snacks, kom je al een heel eind. De kunst is daarbij om het jezelf niet te moeilijk te maken. Wie gezonde voeding koopt, zal thuis geen heldendaden moeten verrichten om gedisciplineerd te blijven. Om je winkelkarretje ‘slank’ te houden, zijn er wel enkele aandachtspunten. Wij lijsten ze voor je op!

Gezonde voeding kopen: gun jezelf de tijd

Gezonde voeding kopen doe je het best aan de hand van volgende gouden tip: neem de nodige tijd om naar de supermarkt te gaan. Op die manier hoef je niet rap-rap je winkelkarretje te vullen en kan je rustig de gezondere alternatieven bekijken. En dat zijn er meer dan je denkt. Een paar voorbeelden:

  • Brood: wit brood mag dan wel lekker mals zijn, dieetvriendelijk is het niet. Geef daarom de voorkeur aan de volkoren variant. Het verzadigingsgevoel duurt veel langer en verhoogt het insulinegehalte niet zo sterk als wit brood. Dit heeft een gunstig effect op de stofwisseling.
  • Beleg: vervang de oude kaas eens door magere, platte kaas. Gezond en verfrissend! Ook charcuterie is bijzonder vetrijk. Vervang salami of leverworst door gevogelte. Even lekker, maar een stuk beter voor je lijn.
  • Ontbijtgranen of fruityoghurt bevatten meer suiker dan je denkt. Bestudeer de etiketten van de verschillende soorten en vergelijk.
  • Chips en andere aperitiefhapjes zijn erg verleidelijk maar tegelijk ook perfect vervangbaar. Denk maar aan verse worteltjes of gegrilde paprika.

Maak een lijstje

Nog een manier om het jezelf makkelijker te maken, is door een lijstje opstellen. Op die manier vermijd je dat ongezonde extraatjes spontaan je winkelkar binnenvliegen. Ook volgende tips dragen daartoe bij:

  • Ga nooit winkelen met een lege maag. Honger is verraderlijk en zal je veel sneller naar calorierijke snacks doen grijpen.
  • Neem een mandje in plaats van een winkelwagen. Zo koop je nooit té veel en behoud je het overzicht.
  • Koop geen grote verpakkingen. Op die manier heb je een veel beter beeld van de hoeveelheden die je consumeert.

 

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen