Gezondigd tijdens de feestdagen? Start nu met je goede voornemens

Auteur: Datum: 02.januari 2015

Ben je vastberaden om dit jaar je gewicht aan te pakken? Dan is dit vast één van je goede voornemens voor 2015. Je hebt tijdens de feestdagen waarschijnlijk gezondigd en je wilt dit goed maken door na de jaarwisseling op dieet te gaan. Om je voornemens dit jaar écht vol te houden, hebben we 4 tips voor je.

1. Een goede reden

Als je goede voornemens maakt, doet je dat met een reden. Je wilt, bijvoorbeeld, stoppen met roken omdat het ongezond is of je wilt vermageren omdat het cijfer op de weegschaal je niet aanstaat. Zorg wel dat je een realistisch doel voor ogen houdt.

2. Vertel het voort

Hoe meer mensen weten dat je wilt afvallen, stoppen met roken of meer tijd wilt maken voor je gezin, hoe meer steun je krijgt. De mensen die op de hoogte zijn van jouw dieet, zullen je ook minder blootstellen aan verleidingen zoals cake, snoepgoed en ander lekkers. Hierdoor wordt het ééns zo gemakkelijk om je dieet vol te houden!

3. Trap niet in de val

Zorg dat je je bewust bent van de valkuilen. Als je weet wanneer jouw moeilijkste momenten zijn, kan je deze makkelijker overbruggen. Bedenk een alternatief waardoor je niet zwicht voor een taartje of sigaret.

4. Wees mild voor jezelf

Er zullen zeker dagen komen waarop het minder vlot gaat als dag één. Dat is normaal. Wees niet te streng als het eens mis gaat, want dat wil namelijk niet zeggen dat alles verloren is als je een keer zondigt. Pep je zelf op en morgen gaat het weer beter! 

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen