Groeihormoon. Hét hormoon waarmee je slapend kunt afvallen

Auteur: Datum: 23.mei 2017

Groeihormoon, ook wel het verjongingshormoon genoemd. Groeihormoon geeft ons metabolisme een boost, repareert weefsel en cellen, bevordert de botdichtheid en beïnvloedt de werking van het hart-en vaatsysteem. Hier wil je meer van! Lees snel verder hoe je de productie van dit hormoon stimuleert.

Ook al zijn we als volwassenen uitgegroeid, we kunnen niet zonder het groeihormoon. Het reguleert onze stofwisseling door energie uit vet te halen, spierweefsel op te bouwen en het bloedsuikerniveau op peil te houden. Wanneer je minder groeihormoon aanmaakt, kun je aankomen of lukt het niet om overtollig vet kwijt te raken.

Het groeihormoon wordt aangemaakt in de hersenen

Het goede nieuws is dat iedereen groeihormoon aanmaakt. Dat gebeurt in de hypofyse, een klier in de hersenen. Hoewel we ons hele leven groeihormoon aanmaken, neemt de hoeveelheid af naarmate we ouder worden. Ook onze levensstijl speelt een belangrijke rol en daar zijn we zelf verantwoordelijk voor.

Nachtrust helpt aanmaak van groeihormonen

De aanmaak van groeihormoon gebeurt dag en nacht, maar is vooral ’s nachts het hoogst. Vooral tijdens de diepe slaapfase, ongeveer twee uur nadat je in slaap bent gevallen. Een goede nachtrust is dus belangrijk voor de aanmaak van groeihormoon. Toch halen veel mensen een goede nachtrust van 7 tot 8 uur niet.

Beweging, niet roken en gezond eten

Naast slapen, is beweging een belangrijke motor voor de productie van groeihormoon. Krachttraining met een hoge intensiteit is het meest effectief. Dus minder herhalingen, maar wel meer gewicht, zoals een Kettlebell training. Door het zware gewicht ontstaat ophoping van melkzuur in je lichaam. Deze ophoping veroorzaakt spierschade. Dat klinkt als een ellendige blessure, maar dat is het niet. Het stimuleert namelijk de productie van groeihormoon om de spiercellen weer te repareren. Varieer wel regelmatig met je trainingsschema.

En tot slot, ook al is het een open deur, gezond eten en niet roken. Zet verse, pure producten op je boodschappenlijstje en vermijd kant-en-klare producten waar te veel zout, suiker en vet in zit. Een minder bekend effect van groeihormoon is de invloed op ons welbevinden. Een echt wonderstofje dus, waardoor je lekker in je vel zit!

Wilt u succesvol afvallen? Start dan met het Precon dieet!

✓ 2 miljoen tevreden klanten ✓ wetenschappelijk bewezen ✓ lekkerste getest

Tags:
dieetplan gratis aanvragen