Handige tips om dagelijks calorieën te verbranden

Auteur: Datum: 07.oktober 2014

Wil je heel graag een aantal kilo’s minder wegen, maar zie je het niet zitten om je elke dag in de fitness in het zweet te werken? Gelukkig kan je ook met minder inspanning calorieën verbranden. Op elk moment van de dag kan je kleine oefeningen doen.

Neem de fiets

Woon je op slechts enkele kilometers van je werk? Ga dan met de fiets. Niet alleen de frisse lucht zal je deugd doen, je verbrandt er ook heel wat calorieën mee. Eenmaal op je werk neem je de trap in plaats van de lift. Energie besparen en werken aan je conditie gaan hier hand in hand. Wil je het jezelf nog een stukje moeilijker maken? Sla telkens een trede over zodat je je beenspieren nog meer traint.

Sport met een vriendin

Ga op zoek naar een sport die je graag doet. Ga samen met een vriendin een uurtje tennissen, zwemmen of lopen. Je motivatie stijgt, je moedigt elkaar aan, je kan bijpraten en je vermagert!

Doe een wandeling

Een wandeling is ook altijd een goed idee. Maak een avondwandeling met je partner of kinderen. Het maakt je rustig waardoor je goed kan slapen. In het weekend kan je uitstapjes plannen en steden te voet verkennen. Een stappenteller is hierbij een handige tool. Je kan op voorhand een doel vooropstellen. Heb je het aantal stappen bereikt? Dan mag je natuurlijk even uitrusten op een terrasje.

Neem een koude douche

Wanneer je een koude douche neemt, moet je lichaam daarna meer moeite doen om terug op te warmen. Meer inspanning van je lichaam = minder calorieën. Smeer je daarna in met bodylotion. Zelfs met deze handeling verbrand je calorieën. Je tanden poetsen of haar drogen kan je in het vervolg op je tippen doen. Je moet je hierbij inspannen om in evenwicht te blijven.

Let op je houding

Probeer zoveel mogelijk met een rechte rug te zitten. Deze houding vergt inspanning. Door recht te zitten moeten je buikspieren werken. Trek af en toe ook je buik in. Deze tips kan je overal toepassen zonder dat iemand het merkt. Zelfs terwijl je televisiekijkt kan je bewegen. Beweeg bijvoorbeeld eens met je benen. Alle beetjes helpen.

Doe het huishouden

Iedereen weet het: kuisen is vermoeiend. Je verbrandt er wel heel wat calorieën mee en hebt een proper huis als resultaat. Kook ook zo vaak mogelijk zelf. Het is niet alleen gezonder, je bent in beweging, wat opnieuw voor een vermindering van de calorieën zorgt.

Vergeet niet te lachen

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste tip in dit artikel: gebruik je lachspieren. Want lachen is gezond!

Tags: , ,
dieetplan gratis aanvragen