De harde waarheid over het crash dieet

Auteur: Datum: 20.augustus 2013

De gezondheidsmagazines staan er vol mee en de celebrities zijn er vol lof over. Je raadt het al: we hebben het inderdaad over crash diëten. Wat is dat nu eigenlijk? Bij een crash dieet ga je plots veel minder eten dan je lichaam nodig heeft. Zo krijg je minder dan 1000 of zelfs 500 calorieën binnen, terwijl de calorie-inname 2000 tot bijna 3000 kca bedraagt. Een crash dieet kent verschillende varianten: zo heb je het soepdieet, het yoghurtdieet, het ziekenhuisdieet, het sapdieet…

Het befaamde jojo-effect

Wat is er nu zo frustrerend aan een crash dieet? Je laat tijdens enkele weken al dat lekkers links liggen en stort je op koolsoepen en pompelmoessapjes en ja, de kilo’s vliegen er af. Helaas zijn de kilo’s er net zo snel weer aan zodra je stopt met het dieet… misschien weeg je zelfs meer! Zucht… Het befaamde jojo-effect.

Crash diëten: ongezond!

Zelfs een kind weet dat deze manier van afvallen een regelrechte aanslag op je gezondheid is. Sterker nog, het kan zelfs gevaarlijk zijn! Bij een crash dieet krijg je noodzakelijke voedingstoffen niet binnen en verhonger je eigenlijk je lichaam. Wat er gebeurt bij een crash dieet? Ten eerste pas je je aan de calorie-inname aan en verbruik je veel minder energie. Je lichaam denkt als het ware dat je een periode van hongersnood tegemoet gaat en legt vetreserves aan. Als gevolg doe je beroep op het spierweefsel, dat verantwoordelijk is voor de vitaliteit van het lichaam. Je voelt je niet alleen moe en lusteloos, je belast ook je nieren, lever en zelfs hart. Overtuigd?

Pak het anders aan

Helaas, gezond afvallen op één twee drie bestaat niet. De nadelen van een crash dieet wegen echt niet op tegen gauw even enkele kilo’s vermageren om je goed te voelen in je bikini. De ouderwetse manier van afvallen is nog steeds de beste: eet gezond, ga voor kleine porties gedurende de dag in plaats van drie grote maaltijden en doe aan beweging. Gegarandeerd: binnen de kortste keren zie je er slanker uit, en dat op een gezonde manier. Surf even door onze site en laat je inspireren!

 

Tags: , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen