Auteur: Datum: 06.januari 2017

Een eiwitdieet is niets nieuws onder de zon. Heel wat bekende mensen volgen al sinds jaar en dag eiwitdiëten om hun figuur te bewaren. Ook de BCM dieetproducten leveren ook de nodige dosis eiwitten – Zowat 20g per aanbevolen portie. Maar waarom is eiwit zo belangrijk voor ons lichaam en hoe komen we er aan?

Eiwitten zijn van vitaal belang voor ons lichaam

Elke cel van ons lichaam heeft eiwitten nodig. Of het nu gaat om de opbouw van onze spieren, de hormonen, enzymen en zelfs ons immuunsysteem, eiwitten zijn fundamenteel voor de goed werking ervan. Omdat cellen op regelmatige basis vernieuwen, is het belangrijk voldoende eiwitten binnen te krijgen, zeker tijdens een dieet. Een onderzoek van het Duitse DGE, toont aan dat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid eiwitten voor een volwassene 0,8g per kg lichaamsgewicht is. Voor iemand van 70kg betekent dit dus 56g eiwitten op een dag.

De voordelen van een proteïne dieet

Een proteïne dieet heeft heel wat voordelen. Eiwitten verzadigen namelijk een stuk gemakkelijker dan bijvoorbeeld koolhydraten en vetten. Bovendien vergt het meer energie om eiwitten af te breken en stimuleren eiwitten de opbouw en stofuitwisseling van de spieren. Door de hoge verzadigingswaarde helpen eiwitten overbodige energieopnames te beperken, zodat deze steeds in evenwicht blijven, wat gewichtstoename tegengaat.

Het ene eiwit is het andere niet

Geef altijd de voorkeur aan hoogwaardige eiwitten. Je vindt deze hoogwaardige eiwitten in magere (melk)producten, mager vlees, vis of plantaardige eiwitbronnen zoals granen, peulvruchten en aardappelen. Hoe hoger de kwaliteit van het eiwit, hoe beter het lichaam deze kan benutten. Vet vlees en worst bevatten vaak een inferieure kwaliteit aan eiwitten met veel vet, calorieën en zout.

Hoe krijg ik voldoende eiwitten binnen?

Meng uw BCM Basic ontbijt en BCM Basic lunch met 300ml magere melk. ’s Avonds kan een evenwichtige dieet-maaltijd bijvoorbeeld bestaan uit 150 gram mager vlees en 200 g aardappelen of twee sneetjes volkorenbrood met twee plakjes magere kaas. Vergeet ook niet voldoende te drinken. Wij raden 2 tot 3 liter water en/of ongezoete thee aan, verdeeld over de ganse dag.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen