Hoe gezond is groene thee voor je dieet?

Auteur: Datum: 11.september 2014

Je hoort het almaar vaker: “van groene thee word je slank.” Maar klopt dit wel? Laten we zeggen dat het niet helemáál juist is. Groene thee doet namelijk niet vermageren, maar is wel een gunstig ingrediënt als je op zoek bent naar een slankere lijn. We vertellen je graag uitgebreid hoe dat zit!

Waarom is groene thee gunstig voor je figuur?

Groene thee bevat zowel theïne als catechines. Die laatste bevorderen de vetverbranding, wijzigen de vetverdeling in je lichaam en pakken de vetopslag in je buik aan. Waarom dit zo’n gunstige eigenschap is? Omdat je buikvet liever kwijt dan rijk bent. Het verhoogt het risico op diabetes, hartziekten en kankers.

Nog een andere gezonde kant van groene thee is de EGCG (een sterke antioxidant) die de werking van de verzadigde hormonen, waaronder insuline, bevordert. Door de insuline in je lichaam te temmen, verminder je je eetlust en minder je het ‘knabbelen tussendoor’. Die zin in tussendoortjes is een van de grootste boosdoeners tijdens je dieet, dus thee drinken maar!

Let wel op, groene thee is inderdaad rijk aan catechines en drijft het calorieverbruik van je lichaam op. Maar natuurlijk blijft in de eerste plaats de basis van je dieet belangrijk: gezonde, evenwichtige voeding en beweging!

Andere voordelen van groene thee drinken

Thee is niet alleen een handig hulpje als je wil vermageren maar helpt ook de risico’s op verschillende ziektes te verminderen. Groene thee bevat ongeveer 4000 chemische bestanddelen, waaronder polyfenole, flavonoïden, catechines de bekendste zijn. De verschillende antioxidanten en anti-inflammatoire eigenschappen van de thee beschermen je lichaam tegen cardiovasculaire ziekten en stofwisselingsaandoeningen.

Het is met andere woorden super gezond om groene thee te drinken, niet alleen als ruggensteun tijdens je dieet, maar ook om ziektes die gepaard gaan met overgewicht af te remmen.

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen