Hoe weersta je aan al het lekkers tijdens de feestdagen? 6 tips

Auteur: Datum: 23.december 2014

Wil jij heerlijk genieten tijdens de feestdagen, zonder kilo’s aan te komen? Dat kan met onze tips om je gewicht te behouden, ook tijdens de feestdagen.

1. Feestdagen, geen feestweken

Beperk het uitgebreid tafelen tot de feestdagen. Eens één dagje zondigen, kan geen kwaad. Elke decemberdag genieten van zoetigheden en kerstmenu’s daarentegen, is niet de juiste manier om je gewicht te behouden.

2. Schep je bord 1x goed vol

Niet enkel je maag, maar ook je hersenen spelen een rol in hoe jij je voelt. Daarom is het zinvol om je bord tijdens de feestdagen (en ook op andere dagen) goed te vullen. Als je slechts een kleine portie eet om mee te beginnen, krijg je later honger en trek in ongezonde hapjes. Bovendien is de kans groot dat je na een halfgevuld bord nog een tweede en derde keer aanschuift … Schep dus liever je bord de eerste keer goed vol en hou het bij die ene portie.

Het kan nog gezonder: vul je bord grotendeels met groenten in plaats van frietjes. Dat wekt de illusie van een grote portie, zonder grote hoeveelheid calorieën.

3. Sla geen maaltijden over

Het is allesbehalve verstandig om maaltijden over te slaan tijdens de feestdagen. Het blijft belangrijk om drie keer per dag te eten en te kiezen voor een gezond tussendoortje. Als je uitgehongerd aan het kerstmenu begint, is de kans bovendien groot dat je massa’s te veel gaat eten.

4. Drink voldoende water

Water bevat heel wat calcium. Dit mineraal hecht zich aan vet en beperkt de opgenomen hoeveelheid ervan. Een watertje voorkomt dat je aankomt tijdens de feesten.

5. Dat wijntje telt ook mee

Vergeet niet dat alcohol ook calorieën bevat. Dat wil niet zeggen dat je het glas champagne als aperitief moet afwijzen. Het is belangrijk dat het niet de spuigaten uitloopt.

6. Stress als hulpmiddel

Stress is één van de eigenschappen van feestmaand december. Niet enkel moeten op het werk heel wat dingen afgerond worden voor het jaar om is. Ook cadeautjes kopen en inkopen doen voor het kerst- of nieuwjaardiner vraagt de nodige stress. Neem die stress mee naar de sportschool en sport het lekker uit je lijf. Resultaat? Een ontspannen geest in een fit lichaam!

Tags: , , , ,
dieetplan gratis aanvragen