Insecten eten: heb jij al insecten geproefd?

Auteur: Datum: 22.september 2016
Naar schatting van de Verenigde Naties zal de wereldbevolking de volgende decennia met 30% toenemen. Samen met een verhoging van de levensstandaard in landen zoals China en Indië, zal dit de vraag naar vlees en vis doen toenemen met zo’n 70%. De overbevissing en intensieve vlees- en visteelt hebben een grote ecologische voetafdruk. Insecten worden daarentegen op een duurzame en efficiënte manier gekweekt. Ze bestaan voor een groot deel uit hoogwaardige eiwitten, hebben een gezond vetzuurprofiel en bevatten tal van mineralen en vitaminen.

BenSBugS

BenSBugS is een Belgisch bedrijf dat levensmiddelen op basis van insecten ontwikkelt, verwerkt en verkoopt. Eind 2013 kwamen Bart Mertens en Stefaan Roels met het idee om insecten te verkopen in humane voeding. Bart en Stefaan zijn twee gepassioneerde bedrijfsleiders die ervan overtuigd zijn dat voeding op basis van insecten een volwaardige alternatieve eiwitbron is voor vis en vlees. De insecten die BenSBugS in haar producten gebruikt, worde
n verwerkt en zijn dus niet zichtbaar in het eindproduct.

Werkwijze

De insecten die in de producten verwerkt worden, zijn specifiek voor deze toepassing gekweekt. BenSBugS werkt samen met professionele kwekers die jarenlange ervaring hebben met insectenkweek. De meelwormen worden gekweekt in makkelijk reinigbare plastieken bakken en krijgen op een gecontroleerde manier dagelijks droog voer (zemelen) toegediend.

Wanneer de meelwormen voldoende ontwikkeld zijn, laat de kweker ze een periode vasten om het darmkanaal te ledigen. Daarna worden de wormen afgezeefd, geblancheerd en diepgevroren. Samen met de andere ingrediënten worden de meelwormen getransformeerd in lekkere burgers, ‘The Great Burgondy’, en wokblokjes, ‘The Fabulous Wokkings’.

Bron: www.bensbugs.be

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen