Je dieet volhouden? Helemaal niet moeilijk met deze vijf strakke tips!

Auteur: Datum: 04.februari 2014

Beginnen diëten is één, dat ook nog eens volhouden is twee. Velen beginnen vol goeie moed aan een dieet maar slagen er na een tijdje niet meer in om de nodige volharding aan de dag te leggen. Met als gevolg dat de kilootjes er even snel weer bijkomen als ze waren verdwenen. Nochtans is een dieet volhouden minder moeilijk dan je denkt. Ontdek hier onze vijf strakke tips!

1. Gedeelde smart is halve smart: zoek een dieetpartner!

Wie in zijn eentje begint te diëten, mist vaak een klankbord om over zijn dieetervaringen te praten. Nochtans is dat cruciaal om je dieet vol te houden. Heb je familie of vrienden die willen afslanken? Of wil je partner het erop wagen? Start dan zeker samen aan je dieet. Zo kan je niet alleen ervaringen uitwisselen maar ook elkaar steunen en motiveren. Op die manier is een dieet volhouden geen eenzame en loodzware opdracht meer.

2. Een dieet volhouden begint met een stapsgewijze aanpak

Wie zich meteen op een crashdieet stort, heeft weinig kans op slagen. Als je gezond wil afslanken en dat ook nog eens wil volhouden, kies je het best voor een stapsgewijze aanpak. Stel jezelf de vraag met welke eetgewoontes je zonder al te veel inspanningen komaf kunt maken. De chips als aperitiefhapje vervangen door rauwkost, water drinken in plaats van frisdrank… Het zijn kleine ingrepen die je motivatie niet al te zwaar zullen aantasten.

3. Wees realistisch en plan je guilty pleasures in

Wie zijn dieet wil volhouden, ontwikkelt het best een eigen strategie met haalbare doelen. Zo vermijd je dat je snel ontmoedigd raakt. Zet jezelf vooral niet onnodig onder druk. Om nieuwe eetgewoontes in te oefenen, heb je minstens 3 tot 4 weken nodig. Leuzen zoals “nooit meer chocolade eten” of “nooit meer wijn drinken” hebben alvast geen zin. Als je niet af en toe zondigt, houd je je dieet nooit vol. Plan je guilty pleasures in: alleen een glas wijn bij de maaltijd, chips op vrijdag, …

4. Denk positief

Met doemdenken of een slecht geweten bereik je niets. Die algemene levenswijsheid is des te meer van toepassing voor afslankers. Kies voor een positieve ingesteldheid, en je zal merken dat alles vanzelf een stuk vlotter verloopt dan je gedacht had…

5. Beloon jezelf!

Het is een ongeschreven wet dat beloningen gouden motivators zijn. Gun jezelf dan ook op tijd en stond een extraatje. Waarom geen citytrip inplannen na een jaar diëten? Wie uitkijkt naar een beloning, vergeet de inspanningen vanzelf. Zo wordt een dieet volhouden pas echt leuk!

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen