Je gewicht behouden? Zo blijf je op je ideale gewicht

Auteur: Datum: 26.maart 2015

Heb je juist veel moeite gedaan om af te vallen en heb je je droomgewicht gehaald? Je ideale gewicht behouden is dan nu de boodschap. Want vergis je niet: ook dat is niet gemakkelijk. Daarom geven we je enkele tips.

De grootte van je bord

Met het juiste servies kun je heel wat calorieën besparen. Zo kies je het best voor een kleiner bord. Wetenschappers toonden aan dat je minder eet wanneer er een klein bord voor je neus staat. Toch heb je ook na deze maaltijd een even voldaan gevoel als met een groter bord. Je schept een kleinere portie op, maar de portie ziet er wel groter uit. Je ogen geven dit ook zo door aan je hersenen, waardoor je gevoel van verzadiging beïnvloed wordt.

De ideale grootte? Met een bord van 23 centimeter kun je al tot 30% calorieën per maaltijd besparen. Zo voel je je meer voldaan wanneer je een normale maaltijd tussen 500 en 600 calorieën op een klein bord eet.

Kies voor kleurrijk servies

Niet alleen de grootte, maar ook de kleur van je bord heeft een invloed op de hoeveelheid die je verorbert. Zo toonde een studie aan dat de kleur van je bord en je voedsel het best van elkaar verschillen. Eet je bijvoorbeeld aardappelen? Leg ze dan niet op een wit of geel bord, maar ga voor groen of blauw servies. Ook bij een blauw of rood servies vermindert je eetlust.

Drink voldoende water

Overdag genoeg water drinken, is een must. Drink je ook juist voor je maaltijd één of twee glazen? Dan vermindert je eetlust en zal je je sneller voldaan voelen. Zo neem je zelfs 70 tot 90 calorieën per maaltijd minder op. Je kan natuurlijk ook naar andere gezonde dranken grijpen vóór je maaltijd. Zo kan ook een groentebouillon, zoals de BCM Special kruiden, heerlijk smaken.

Geniet ten volle van je maaltijd

Neem voldoende tijd voor elke maaltijd. Je lichaam heeft namelijk minstens een kwartier nodig om te beseffen dat je genoeg gegeten hebt. Snel eten is dus geen goed idee, want zo neem je onnodige calorieën op. Zet je rustig aan tafel en geniet van elke hap. Maak ten minste 15 à 20 minuten tijd vrij om je maaltijd rustig op te eten. Zo neem je per maaltijd gemiddeld 30% minder calorieën minder op.

Tags: , , ,
dieetplan gratis aanvragen