Je vetverbranding stimuleren? 5 sporten die werken!

Auteur: Datum: 27.augustus 2015

Gezond afvallen en sporten gaan hand in hand. Veel mensen denken dat vermageren gewoon neerkomt op minder calorieën opnemen dan je verbruikt – en ze hebben geen ongelijk – maar waarom zou je ook je calorieverbruik geen extra duwtje in de rug geven door meer te bewegen? Sporten stimuleert je lichaam om meer vetreserves te verbranden en helpt je zo om het jojo-effect te vermijden.

Meer calorieën verbranden

Om af te vallen maakt het eigenlijk niet zoveel uit welke sport je beoefent, maar met de ene sport verbrand je al wat meer calorieën dan de andere. Dit zijn alvast vijf sporten die je op korte tijd veel calorieën doen verbranden:

1. Hardlopen

Hardlopen is een uitstekende sport om je vetverbranding te stimuleren. Een uurtje hardlopen aan 10 km per uur en je bent alweer 840 calorieën kwijt!

2. Squash

Net zoals hardlopen is squash is een enorm intensieve sport die je maar moeilijk uren na elkaar kunt volhouden, maar dat hoeft ook helemaal niet! Met een uurtje squash verbrand je eveneens zo’n 840 calorieën.

3. Judo of karate

Om een uur aan judo of karate te doen, heeft je lichaam ongeveer 700 calorieën nodig.

4. Spinning

Een uurtje spinning aan 25 à 30 km per uur doet je lichaam ongeveer 630 calorieën verbranden. Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Met de fiets naar de winkel of het werk rijden, kan wonderen doen!

5. Handbal

Doe je liever aan teamsport om je vetverbranding te stimuleren? Dan is handbal zeker de moeite waard. Om een uur te handballen, verbruikt je lichaam maar liefst 560 calorieën.

Elk lichaam is anders

Houd er rekening mee dat de hoeveelheid verbrande calorieën afhankelijk is van je stofwisseling, je leeftijd, je geslacht en je gewicht. Het gaat hierboven dus om gemiddelden die als richtlijn zijn bedoeld.

Tags: , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen