Maaltijdvervangers: zó helpen ze je bij het afvallen!

Auteur: Datum: 06.januari 2017

Alle begin is moeilijk, zeker als het om diëten gaat. Motivatie is dan ook cruciaal. Wie snel enkele kilo’s verliest, houdt gemakkelijker zijn motivatiepeil hoog dan wie zijn gewicht amper ziet afnemen. Helaas reageert elk lichaam anders en gaat het gewichtsverlies bij de ene persoon veel trager dan bij de andere. Wil je het afslanktempo op een verantwoorde en gezonde manier opkrikken? Dan loont het de moeite om een beroep te doen op maaltijdvervangers.

De ene maaltijdvervanger is de andere niet

Kant-en-klare drankjes, oplospoeder voor shakes, graanrepen, … maaltijdvervangers bestaan in verschillende vormen, smaken en samenstellingen. Toch kan niet elke producent zomaar een maaltijdvervanger op de markt brengen. Omdat gezondheid altijd en overal een prioriteit is, zijn maaltijdvervangers onderworpen aan een strenge regelgeving. Conform de Europese richtlijn 2008/100/EG moeten ze op zijn minst 200 calorieën bevatten, waarvan minstens een kwart (maximaal de helft) eiwitten. Op die manier krijg je ondanks de lagere calorieopname nog altijd voldoende voedingsstoffen binnen.

Maaltijdvervangers: snel resultaat

Maaltijdvervangers hebben één groot voordeel ten opzichte van ‘gewone’ maaltijden: ze hebben een groot verzadigingsvermogen. Hoewel je niet meer calorieën dan normaal opneemt, heb je met een maaltijdvervanger wel het gevoel dat je een tijdje verder kan. Op die manier is de behoefte aan ongezonde snacks of vettige tussendoortjes meteen gestild. Dit maakt van maaltijdvervangers erg doeltreffende dieetproducten. Want wie sneller verzadigd is, eet minder en vermagert sneller.

Maaltijdvervangers: vooral voor de korte termijn

Maaltijdvervangers zijn een uitstekend hulpmiddel in de beginfase van je dieet maar mogen op de lange termijn de gewone maaltijden niet vervangen. Het komt er dan ook op aan de consumptie van maaltijdvervangers langzaam af te bouwen, zodat je ook met gewone voeding (en voldoende beweging!) slank kan blijven. Gezonde leef- en voedingsgewoontes zijn daarbij onmisbaar, anders dreigen de verloren kilootjes er snel weer bij te komen.

BCM maaltijdvervangers: een verantwoorde keuze

Het BCM Programma is gebaseerd op een gezond evenwicht tussen maaltijdvervangers en gewone maaltijden. Met onze maaltijdvervangers heb je altijd een gezonde en caloriearme maaltijd bij de hand. Ze zijn hapklaar of gemakkelijk te bereiden. Je hebt de keuze uit verschillende smaken en varianten die één voor één beantwoorden aan de Europese normen. In de BCM Shop kan je terecht voor het volledige aanbod.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen