Meer calorieën verbranden door eenvoudige oefeningen

Auteur: Datum: 06.mei 2015
Door te bewegen verbrand je calorieën en wordt het lichaam strakker. Maar je moet niet altijd meteen een fitnessprogramma volgen zoals op de sportschool. Zelfs kleine, eenvoudige oefeningen thuis en onderweg zijn zinvol. Alles wat je hiervoor nodig hebt, zijn een paar minuten per dag.

 

Springen, een workout voor het hele lichaam

Springen is leuk en brengt de doorbloeding en stofwisseling op gang: ga dus touwtje springen net zoals vroeger! Koop een springtouw voor volwassenen, dat vind je in de sportwinkel of op het internet. Je kunt ter plekke springen, met of zonder springtouw. In het begin spring je best ongeveer een minuutje. Na verloop van tijd, kan het ook wat langer.

Geschat aantal verbrande calorieën: springen: 50 kcal per 5 minuten

Squats maken het verschil

Voor de billen en dijen, en ook voor de algemene fitheid zijn squats bijzonder effectief, maar ook heel vermoeiend. Deze versie is gemakkelijker: ga tegen een muur staan en leun ertegen met uw rug. Buig licht door de knieën. Houd gedurende 30 seconden, buig een beetje dieper door de knieën, strek de benen en herhaal. De billen moeten altijd boven de knieën blijven zodat de belasting voor de knie niet te groot is.

Ga zo diep door de knieën als je zelf wil en kunt. Deze oefening zorgt voor perfect getrainde billen en benen! Na de squat, kom je het best heel langzaam terug recht tot de benen gestrekt zijn.

Geschat aantal verbrande calorieën: squats: 55 kcal per 5 minuten

Oefeningen voor een platte buik

Ga voor de muur staan, plaats je handen op schouderhoogte met licht gebogen ellebogen. Druk de handen tegen de muur en zorg ervoor dat het bovenlichaam lichtjes naar voor helt. Plaats de benen op heupbreedte. Span je spieren aan en druk met de handen tegen de muur. Laat na 5 seconden los, ontspan even en herhaal de oefening zo vaak je wil en kunt.

Geschat aantal verbrande calorieën: buikspieroefeningen: 40 kcal per 5 minuten.

Fit en slank door het huishouden

Calorieën verbranden? Dat doe je ook door het huishouden, want ook tijdens je huishoudelijke taken beweeg je. Zet wat muziek aan voor wat extra motivatie. Onze tabel geeft in één oogopslag weer hoeveel calorieën je verbruikt:

 

Activiteit Geschat energieverbruik per 30 minuten
afwassen, tafel dekken, koken 70 kcal
strijken, inkopen doen 70 kcal
afstoffen 75 kcal
opruimen 85 kcal
vensters poetsen 90 kcal
stofzuigen, dweilen, vegen 100 kcal
badkamer schoonmaken 115 kcal

 

Calorieën verbranden: een extra tip

Een extra trucje voor onderweg: als je ergens moet wachten of in de rij staat, kun je op de tippen van je tenen gaan staan en tot 10 tellen. Herhaal dit een aantal keer.

afvallen calorien verbranden dieetplan
Tags: , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen