Met deze tips vermijd je overgewicht tijdens de zomer

Auteur: Datum: 15.juli 2014

De zomer: dat is genieten van het buitenleven, terrasjes doen, een gezellige avond doorbrengen met vrienden of familie, …. En lekker eten en drinken hoort daar zeker bij. Maar voor je het beseft, loop je al snel enkele kilo’s te veel op, wat zeker tijdens de zomer allesbehalve leuk is. Gelukkig kan je dankzij onze tips overgewicht vermijden. Ontdek ze hier!

Waterijs in plaats van roomijs

Bij een heerlijke maaltijd hoort een lekker dessert. Een dame blanche overgoten met chocoladesaus en een flinke toef slagroom? Of een andere lekkere coupe met roomijs? Het zijn caloriebommetjes die je beter vermijdt als je niet met overgewicht te maken wil krijgen. Kies voor het gezonde alternatief en maak zelf waterijs (bevat vier keer minder calorieën dan roomijs!).

Overgewicht vermijden met caloriearme cocktails

Niets zo heerlijk als een frisse cocktail, zeker wanneer het kwik de hoogte in gaat. Cocktails staan gelijk aan op-en-top genieten, maar jammer genoeg werken ze – net zoals andere alcoholische dranken – overgewicht in de hand. Vermijd dus pina colada (650 calorieën), mojito (200 calorieën), en cosmopolitan (200 calorieën). Wees ook niet te gulzig met bier, witte wijn en cava en opteer voor gezonde alternatieven. Een zelf bereide non-alcoholische cocktail smaakt minstens even goed!

Sauzen: bondgenoten van overgewicht

Een barbecue zonder lekkere sausjes is zoals een café zonder bier: er ontbreekt iets. Maar sausjes zijn echte dikmakers die je maar beter mijdt. Mayonaise, currysaus, looksaus, cocktailsaus, frietsaus, … Weersta de verleiding om grote hoeveelheden op je bord te scheppen. Hou het sober en denk aan je lijn. Je kan zelf ook sausjes bereiden met magere ingrediënten die even lekker zijn.

Hapjes zijn uit den boze

Je komt op een feestje met grote honger en je ziet allerlei hapjes passeren die je vlot binnenspeelt? Herken je dit scenario? Dan ben je vast niet de enige. Hapjes zijn verleidelijke dikmakers die je maar beter links laat liggen. Zelfs blokjes kaas en borrelnootjes bevatten heel wat calorieën. Gelukkig bestaan er ook producten met een laag vetpercentage.

Kies het juiste fruit

Fruit is gezond en lekker. Maar om overgewicht te voorkomen, moet je verstandig kiezen. Zo bevatten druiven en ananas veel meer calorieën dan aardbeien, nectarines of kiwi’s. Ook met passievruchten, lychees en abrikozen geef je overgewicht geen schijn van een kans!

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen