Minder frisdrank drinken? Ontdek 5 gezonde alternatieven

Auteur: Datum: 08.juli 2014

Met z’n allen zijn we ware adepten van cola, limonade en aanverwanten. Helaas zijn frisdranken  echte dikmakers. Ze zitten boordevol suikers en zijn een van de belangrijkste oorzaken van obesitas en aandoeningen van hart- en bloedvaten. Gelukkig bestaan er alternatieven voor frisdrank die lekker en gezond zijn. Wij zetten de belangrijkste op een rijtje.

De impact van dranken op je lichaam

Wil je gewicht verliezen of gewoon gezond door het leven gaan? Dan moet je niet alleen op je voeding letten, maar ook op wat je drinkt. Dikwijls wordt drank uit het oog verloren. Ten onrechte, want ongezonde vochtinname heeft een grote impact op je lijn.

Minder frisdrank drinken is niet alleen heilzaam voor wie op dieet is. Iedereen heeft er baat bij. Veel mensen houden het op water en drinken liters per dag, maar na verloop van tijd wordt dat een saaie bedoening.

Minder frisdrank drinken: de alternatieven op een rijtje

Wist je dat een blikje cola gelijk staat aan acht witte klontjes suiker? Hetzelfde geldt voor andere frisdranken. Overmatig gebruik is dan ook heel nefast voor je lichaam. Er zijn nochtans genoeg alternatieven voor frisdrank:

1. Smoothies

Smoothies zijn heel gezond en ook nog eens lekker. Bovendien kan je de smaak zelf samenstellen. Kies je favoriete fruitsoort en meng die met water. Het resultaat is verbluffend en je krijgt volop voedingsstoffen binnen.

2. Groene thee

Groene thee bevat helemaal geen calorieën. De antioxidanten beschermen je tegen ziektes en vertragen het verouderingsproces.

3. Rode bietensap

Rode bietensap is een klassieker. Het is rijk aan calcium, ijzer, foliumzuur en kalium. Rode biet heeft ook een positieve impact op je spijsverteringsstelsel en darmflora. Bovendien zuivert het je maag en lever. Een aanrader!

4. Wortelsap

Wortelsap is rijk aan caroteen dat in je lichaam wordt omgezet in vitamine A. Het verbetert verder je gezichtsvermogen en herstelt je huid. Extra troef: wortelsap geeft je volop energie!

5. Zelfgemaakte sapjes

Doe je liever je eigen ding? Stel dan zelf je sapjes samen. Kies je favoriete fruit (bij voorkeur zonder kleur-, smaak- en bewaarstoffen) en maak de lekkerste drankjes klaar!

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen