Ontbijten om af te vallen

Auteur: Datum: 29.maart 2017

Het ontbijt overslaan is geen goed idee, zeker niet als je wilt afvallen. Een gezond ontbijt zorgt ervoor dat jouw motor weer op volle toeren gaat draaien. En eenmaal op fullspeed aangezwengeld heb je daar de hele dag profijt van.

3 redenen waarom je moet ontbijten:

 1. Het ontbijt brengt de verbranding op gang en helpt je beter te concentreren.

We slapen gemiddeld 7 tot 8 uur per nacht. Tijdens die uren gaat ons lichaam in ruststand en verwerken de hersenen de dag. Ook eten we niet, dus kunnen de darmen ook even rusten. De volgende ochtend halen we met brandstof, voeding dus, ons lichaam uit de ruststand. We krijgen weer energie en kunnen ons concentreren op ons werk. Zonder brandstof blijven je lichaam en je hoofd in ruststand en gaat de verbranding op de spaarstand omdat je hersenen een signaal krijgen dat er schaarste is.

 1. Door gezond te ontbijten snacken we minder later op de dag.

Niet elk ontbijt, maar een gezond ontbijt zorgt dat we minder snacken. Wat is een gezond ontbijt dat helpt bij het afvallen? Uit onderzoek blijkt dat mensen die willen afvallen baat hebben bij een eiwitrijk ontbijt. Dat kan een eitje zijn, maar bijvoorbeeld ook yoghurt of kwark met muesli. De combinatie eiwitten met de juiste koolhydraten, zorgen voor een lang verzadigd gevoel.

 1. Het ontbijt heeft een gunstig effect op de hormoonhuishouding

Door het ontbijt over te slaan, ervaart je lichaam stress. Oftewel, een verhoogde afgifte van cortisol en dat hormoon zet aan tot de vorming van buikvet. Een eiwitrijk ontbijt verlaagt juist de afgifte van cortisol. Dus maak tijd vrij voor het ontbijt, al is het maar een paar minuten. Het leven is al stressvol genoeg.

3 tips voor mensen die ’s ochtends geen honger hebben:

 1. Eet ’s avonds laat niet meer.

  Een verminderde eetlust in de ochtend, wordt vaak veroorzaakt door laat op de avond nog te eten. Vooral vetrijke snacks zoals chips, liggen ‘s ochtends dan nog zwaar op de maag. Heb je ’s avonds echt honger, neem dan een lichte eiwitrijke snack, zoals een bakje yoghurt.

 2. Neem de tijd voor ontbijt.

  Doordat we haast hebben in de ochtend, staan we niet stil bij wat we voelen. Zo onderdrukken we het hongergevoel en ervaren stress. Zet de wekker een kwartiertje eerder en neem de tijd om wakker te worden en te ontbijten. Een opgejaagd gevoel in de ochtend is toch geen lekker begin van de dag?

 3. Probeer verschillende soorten ontbijt en ontdek wat jij lekker vindt.

  De een houdt van een stevig ontbijt, de ander heeft genoeg aan een licht ontbijt. Ook verschillen smaken in de ochtend. Probeer eens een zoet ontbijt bestaande uit yoghurt met fruit en muesli of juist een hartig ontbijt, zoals een geroosterde volkoren boterham met een gekookt ei en avocado. Al eet je een cracker met beleg, iets is beter dan niets. Moeilijke ontbijters geven vaak de voorkeur aan voeding dat makkelijk naar binnen glijdt, zoals yoghurt of een smoothie van bijvoorbeeld yoghurt, fruit en noten.

afvallen lente precon dieet

Wilt u in de lente gezond afslanken?

Dan hebben wij voor u de perfecte aanbieding! Juist voor degenen die in de lente willen beginnen met diëten, of juist door willen starten, heeft Precon een aanbeiding: 10% korting op ons LentePakket.

Wat zit er in het LentePakket?

In dit pakket zitten genoeg producten om 1 maand lang te diëten. Het pakket kost normaal €170,45 maar is nu tijdelijk €149,95! Zo kunt u gelijk een goede start maken op weg naar uw streefgewicht!

dieetplan gratis aanvragen