Op dieet? Met deze kleding tips straal je als nooit tevoren!

Auteur: Datum: 01.juli 2014

Op dieet gaan, dat is veel meer dan zomaar gewicht verliezen. Je voelt je beter in je vel, hebt meer energie én je ziet er stralend uit. Hoe verder je gevorderd bent, hoe meer je omgeving dit zal opmerken. Heb je weinig geduld en wil je al vanaf dag één slanker ogen? Dan komt het erop aan de juiste kleding te dragen tijdens je dieet. Hier alvast enkele kledingtips die je nog een stuk slanker doen lijken dan je al bent!

Dieet kleding: kies voor harmonie

Een gouden tip voor diëtende fashionista’s: maak het niet te bont. Kies er een modieuze kleur uit en hou die aan in je volledige outfit. Harmonieuze tinten benadrukken je volledige silhouet en dat verslankt. Een beetje variatie kan best, maar hoed je voor een kleurenallegaartje dat bepaalde delen van je lichaam disproportioneel in de verf zet. Hetzelfde geldt voor de prints. Grote prints benadrukken de grootte van elke vorm. Less is more!

Geen inspiratie? Geef sowieso de voorkeur aan donkere kleuren. Denk maar aan zwart, donkerblauw of bruin. Pure klasse.

Hou het strak en verticaal

Of je nu groot of klein bent, in modeland zijn er bepaalde regels waar elke afslanker maar beter rekening mee houdt. Zo hebben verticale patronen altijd een streepje voor op horizontale, ‘verbredende’ lijnen. Een stelregel die van toepassing is op je volledige garderobe: van kleedjes, tot hemden, broeken en accessoires.

Minder voor de hand liggend: losse kleren doen je níét slanker ogen, integendeel. Ze doen je breder lijken dan je bent en suggereren dat je iets te verbergen hebt. Helemaal niet nodig! Kies voor strakke kleding, zeker op die plaatsen waar je het meest trots op bent. Heb je vrouwelijke heupen? Verstop ze niet maar speel ze uit met een elegant, mooi aansluitend kleedje.

Wees persoonlijk

De laatste tip is minder concreet maar wel erg belangrijk: draag kleding waar je je goed in voelt. Zo voel je je helemaal op je gemak en begin je vanzelf te stralen. En dan maakt het helemaal niet uit of je aan het begin of aan het einde van je dieet bent!

Tags: , , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen