Met een platte buik de zomer in

Auteur: Datum: 15.mei 2014

Het mooie weer laat niet lang meer op zich wachten en dat zorgt voor ‘bikinistress’. Want hoe warmer het wordt, hoe schaarser we ons kleden en daar hoort een zachte hobbel-buik niet bij. Om je comfortabel te voelen in je zomerse outfits en je bikini, zijn sporten en gezonde voeding een must. Start vandaag en ga met een platte buik de zomer in dankzij onze tips & tricks!

Benoem vezels tot je beste vriend

Ben je verzot op groenten en fruit? Dat komt goed uit, want ze zijn rijk aan vezels. Waarom is dat goed nieuws? Vezels zorgen ervoor dat je voedsel langzaam verteert en je niet snel weer honger krijgt. Ook volkoren graanproducten en noten bevatten trouwens heel wat vezels.

Ban zout uit je eetgewoonten

Zout zorgt ervoor dat je lichaam vocht ophoudt en dat veroorzaakt een opgeblazen gevoel. Gebruik dus zo weinig mogelijk zout en kies zo veel mogelijk voor verse kruiden zoals tijm, peterselie en basilicum.

Stop met kauwgom

Voorkom een opgeblazen buik en stop met kauwgommen. Tijdens het kauwen op je kauwgom komt er namelijk veel lucht in je lichaam. Daardoor zwelt je buik op en lijkt hij dikker.

Water, water, water en nog eens water

Water is niet alleen caloriearm, het voorkomt ook een opgezette buik. Als je te weinig water drinkt, houdt je lichaam namelijk vocht op. Anderhalve liter water per dag is geen overbodige luxe. Vermijd bovendien koolzuurhoudende dranken, want de bubbels van deze frisdrankjes zorgen voor luchtbellen in je maag. Alcoholische dranken veroorzaken ook een opgeblazen gevoel. Laat ze dus achterwege.

Beweeg!

Dagelijks bewegen helpt om in conditie te blijven, maar ook om een platte buik te krijgen. Probeer zowel cardio- als krachttraining te doen. Onderhoud je conditie door te lopen, fietsen of zwemmen. En train je spieren, doe bijvoorbeeld dagelijks buikspieroefeningen.

Eet niet voor je gaat slapen

Tijdens je slaap verbruikt je lichaam amper energie. Als je vlak voor het slapengaan eet, worden de calorieën van deze maaltijd niet meer verbrand. Let dus op met chips en andere snacks die je ’s avonds graag in de zetel eet. Ze bevorderen je platte buik niet!

Wilt u succesvol afvallen? Start dan met het Precon dieet!

✓ 2 miljoen tevreden klanten ✓ wetenschappelijk bewezen ✓ lekkerste getest

Tags: , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen