Probeer jij alle diëten uit? 5 tips om door de bomen het bos te zien

Auteur: Datum: 17.februari 2017

Grote kans dat je daardoor nog steeds niet op je gewenste gewicht bent. De verschillende adviezen en richtlijnen in die diëten zorgen alleen maar voor verwarring. Houd je liever vast aan één dieet en focus je op een gezonde levensstijl.

Lentekriebels
Eén zonovergoten dag maakt nog geen lente, maar het begint wel te kriebelen. Het verlangen naar de zomer groeit en daarmee ook het verlangen naar een slank lichaam. Nieuwe diëten en voedingshypes spelen daar razendsnel op in.

Killer Body
Afvallen blijft een van de meest besproken onderwerpen in de media. Dat geldt ook zeker voor diëten. Afvalgoeroes worden geroemd en neergehaald. Neem bijvoorbeeld de schrijvers van de Green Happiness, die kregen veel kritiek in de media. Dieetboeken van bekende tv-persoonlijkheden, zoals het Killerbody Dieet van Fajah Lourens en 20/20 diet van de Amerikaanse dr. Phil, vliegen als verboden warme broodjes over de toonbank.

Voedselverwarring
Door een onstilbare dieethonger, rollen we van het ene dieet in het andere. Maar wat het ene dieet voorschrijft, verbiedt het andere dieet. Soms worden voedingsmiddelen volledig uit een dieet geschrapt, wat niet altijd ongevaarlijk is. Of een dieet richt zich op de korte termijn, waardoor de afgevallen kilo’s er zo weer aan zitten. Al die verschillende diëten overladen ons met adviezen, en laten ons achter in verwarring.

Nieuwe levensstijl
Om voedselverwarring te voorkomen, is het beter om vast te houden aan één dieet. De kunst is om na het volgen van dat dieet, je eigen gezonde draai te vinden. Je leven lang een strikt dieet volgen is onhaalbaar. Bovendien heeft iedereen anderen behoeften en wensen, die kun je gerust integreren in je nieuwe levensstijl, mits verantwoord.

Balans
Probeer een balans te vinden tussen gezonde maaltijden, verantwoorde tussendoortjes, met af en toe een verwennerijtje. De adviezen van onze grootmoeder waren zo slecht nog niet; eet wat de natuur ons geeft, snoep niet of zo min mogelijk, slaap genoeg, beweeg veel en wees lief voor jezelf. Ook lijkt ieder nieuw dieet de heilige graal, te veel verschillende adviezen werken averechts. En ook dat was een advies van onze grootmoeder, alles waar té voor staat is niet goed. Behalve…inderdaad, tevreden.

dieetplan gratis aanvragen