Slank blijven en genieten op vakantie: het kan!

Auteur: Datum: 12.augustus 2014

Hoe slank blijven op vakantie? Vakantie: dat is genieten van het mooie weer en zeker ook van lekker eten en drinken. De buffetten in de meeste hotels zijn rijkelijk gevuld, net zoals de diners op restaurant. Vele mensen laten zich volledig gaan en komen de nodige kilo’s bij. Maar dat hoeft niet per se: je kan ook slank blijven én genieten van allerlei lekkernijen. Ontdek onze tips en keer met een mooi figuur huiswaarts.

Slank blijven: ga voor gezonde snacks

Biedt je hotel lekkere tussendoortjes aan om je honger ook tussen de maaltijden door te stillen? Een mooie geste, maar dikwijls zijn het echte caloriebommen. Te mijden dus, zeker als je ze met frisdrank of alcohol combineert. Het alternatief? Gezonde snacks zoals een lekker stuk fruit. Ze zorgen er ook voor dat je niet uitgehongerd aan het middag- of avondmaal begint. Schep tijdens de maaltijden ook genoeg groenten, rijst en vis op je bord. Alleen maar vlees en frieten eten, doet je lijn allesbehalve goed.

Het ene land is het andere niet

Deze leuze geldt ook op culinair gebied. In sommige landen bevat het lokale eten meer calorieën. De mediterrane landen (Italië, Spanje en Griekenland) scoren het best. Dankzij het gebruik van vis, olijfolie en veel groenten en fruit, eet je er licht en gezond. Slank blijven doe je met de mediterrane keuken gegarandeerd. Ze biedt namelijk smaakvolle gerechten met weinig calorieën.

Blijf in beweging

Niets zo heerlijk als urenlang op het strand of aan het zwembad te luieren. De verleiding om op vakantie niets te doen is natuurlijk groot, maar af en toe bewegen kan zeker geen kwaad. Integendeel zelfs! Je voelt je fitter en behoudt op die manier een slanke lijn. Calorieën verbranden doe je bijvoorbeeld door te zwemmen, te lopen of te volleyballen. Het strand is ook de ideale plek om wat spieroefeningen te doen. Daarna een frisse duik in het water en je voelt je weer als herboren!

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen