Slapen bevordert je dieet, en omgekeerd!

Auteur: Datum: 05.december 2013

Een goede nachtrust is gezond voor lichaam en geest. Tijdens je slaap verwerk je niet alleen de gebeurtenissen van de dag, je gunt je lichaam ook de kans om te recupereren. En dat heeft zijn invloed op je gewicht. Terwijl goed slapen je dieet positief beïnvloedt, zorgt een uitgebalanceerd dieet ook voor een goeie nachtrust. Twee vliegen in één klap!

Het juiste slaappatroon: niet te veel, niet te weinig

Al slapend gewicht verliezen is alleen mogelijk als je er het juiste slaappatroon op nahoudt. Wie tussen de 6 en de 8 uur slaapt, zal zijn dieet het snelst de goeie richting zien uitgaan. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat je minder snel afvalt met te veel of te weinig slaap. Een juiste dosering van je slaap zal je dieet beter ‘verteerbaar’ maken: je houdt het gemakkelijker vol.

Als je weinig slaapt, zorg je er ongewild voor dat je lichaam meer vetten opslaat. Daarnaast werkt slaaptekort onregelmatige eetpatronen in de hand. Op tijd onder de wol kruipen is de boodschap!

Wie gezond dieet, komt uitgeslapen aan de meet

Net als slaappatronen een invloed hebben op je dieet, hebben ook eetpatronen een invloed op je slaap. Wie rekening houdt met volgende dieettips, zal beter slapen.

  • Dineer niet te laat op de avond. Zo voorkom je dat je maag je wakker houdt en je lichaam vetten begint op te slaan tijdens je slaap.
  • Vermijd cafeïnerijke dranken zoals koffie. Ze zullen je nachtrust grondig verstoren.
  • Vetten en suikers zijn een aanslag op je maag. Probeer ze zeker te vermijden voor het slapengaan.

Slapen, diëten én bewegen

Een dieet volgen, zorgen dat je voldoende slaapt, … Het zal onmiskenbaar bijdragen tot een lager lichaamsgewicht. Maar er is nog een derde factor die helpt om gezond af te slanken: beweging! Een ochtendwandeling, een avondje fitness, het zijn de perfecte middelen om extra calorieën te verbranden. En last but not least: beweging draagt bij tot een betere nachtrust.

Tags: , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen