Snoepen tijdens uw dieet. Zo snoept u, zonder aan te komen

Auteur: Datum: 03.april 2017

Verheugt u zich ook zo op het voorjaar? Onze zintuigen vieren de kleurenpracht en het nieuwe jaargetijde. Dat geldt -helaas- ook voor onze smaak en onze trek. Geluzkkig is het bij het Precon dieet in beperkte mate toegestaan van het zoete te genieten. Zelfs van tussendoortjes mag u in beperkte mate genieten. Dat klinkt goed, zult u zeggen, zo met Pasen in aantocht.

Het is echter belangrijk dat het snoepen niet de overhand krijgt. Veel deelnemers van het Precon dieet kennen dat wel. Een croissantje op weg naar het werk, koekjes tijdens het telefoneren, chips bij het kijken van de nieuwste Netflix serie – het heeft weinig met honger van doen, niet eens met het genieten op zich, maar meer met het volhouden van een gewoonte. Gelukkig kunt u uw gewoontes veranderen!

Twee bekenden bij het snoepen tijdens uw dieet: honger en verzadiging

Eigenlijk zouden we alleen dan moeten eten, wanneer we hongerig zijn. Als we verzadigd zijn, zouden we een eetpauze in moeten lassen. Bij het snacken eten we echter zaken die door ons lichaam nauwelijks als voeding worden geregistreerd – daarom krijgen we er ook geen verzadigd gevoel van. Ons lichaam is intelligent genoeg om honger en verzadiging te reguleren, maar door onze veranderde eetgewoonten heeft het dat juist afgeleerd. Dat is de hoofdreden van ons overgewicht.

Snel tussendoor snoepen of gezamelijk aan tafel rustig eten?

We eten steeds minder samen aan tafel. Een snelle hap is bijna de norm geworden. Het probleem dat hierbij ontstaat: een grote maaltijd stuurt ons brein signalen dat we verzadigd zijn. Vele kleine tussendoortjes doen dat niet. Zo krijgt neemt u meer calorieën op dan u nodig heeft.

Ga het snoepen tegen en leer honger en verzadiging weer te herkennen

Het snoepen tijdens uw dieet kunt u onder controle houden door uzelf weer aan te leren om honger en verzadiging te herkennen. Vraagt u zichzelf heel bewust: waarin en wanneer heb ik honger? Is het alleen maar trek? Ben ik eigenlijk verzadigd? Oefen uzelf om uw lichaam te begrijpen. Zo brengt u uw energieverbruik en uw voedselinname weer in balans. Gezonde, uitgebalanceerde maaltijden zijn daarbij erg belangrijk, want als het lichaam verzorgd wordt, ontstaat vanzelf het verlangen naar goede voeding. De aandrang om te snacken neemt dan af.

7 tips om snoepen tijdens uw dieet te controleren

Tip 1: Plan in, wat u eet

Ga van te voren na, wat u wilt eten, wat u moet inkopen, en hoe lang u met de voorbereiding bezig bent.

Tip 2: Bedenk van te voren wat u gaat inkopen

Het is het beste, als u twee maal per week uw levensmiddelen inkoopt. Gebruik hierbij een inkooplijst. Een oude maar effectieve tip: Ga nooit met honger boodschappen doen.

Tip 3: Eet regelmatig

Eet altijd op ongeveer dezelfde tijden, het beste drie keer per dag met 4 tot 6 uur pauze. Dit zal u veel helpen, uw verzadigheidsgevoel op te wekken.

Tip 4: Drink voor het eten een glas water

Een glas mineraalwater voor het eten geeft al een beetje verzadiging. Uit verschillende studies blijkt, dat dit glas water gemiddeld 10% minder caloriën wordt genuttigd.

Tip 5: Geniet bewust.

Geniet van uw maaltijd terwijl u aan tafel zit.

Tip 6: Neem de tijd

Het lichaam heeft 20 minuten nodig om een verzadigend gevoel te krijgen. Dat is net zolang als het bewustzijn, dat u een maaltijd genuttigd heeft. Daarom is het belangrijk om langzaam van uw maaltijd te genieten en u te ontspannen.

Tip 7: Leg geen snackvoorraden aan

De continue verleiding moet u weerstaan, ook tijdens uw werk. Laat u niet verleiden door collega’s die snacks meegenomen hebben. Houdt de snacks uit het zicht!

Tip 8: Als u snoept, snoep dan verstandig.

Bij het Precon dieet is geen voeding verboden. Ook zoetigheid en andere snacks zijn toegestaan, maar in mate. Het beste eet u ze direct na de hoofdmaaltijd, dan is uw lichaam al van de benodigde voeding voorzien en heeft u maar een beperkt hongergevoel.

afvallen lente precon dieet

Wilt u in de lente gezond afslanken?

Dan hebben wij voor u de perfecte aanbieding! Juist voor degenen die in de lente willen beginnen met diëten, of juist door willen starten, heeft Precon een aanbeiding: 10% korting op ons LentePakket.

Wat zit er in het LentePakket?

In dit pakket zitten genoeg producten om 1 maand lang te diëten. Het pakket kost normaal €170,45 maar is nu tijdelijk €149,95! Zo kunt u gelijk een goede start maken op weg naar uw streefgewicht!

dieetplan gratis aanvragen