Succesvol afvallen? Kies de juiste strategie!

Auteur: Datum: 25.februari 2014

Wil je enkele kilo’s vermageren, maar weet je niet goed hoe? Dan helpen wij je bij het kiezen van de juiste strategie! Want je kan enkel succesvol afvallen wanneer je een haalbare tactiek kiest. Wil niet te veel in één keer en zet jezelf niet onder druk, niemand houdt namelijk zulke stressvolle situaties vol. Succesvol afvallen doe je op een ontspannen manier.

Succesvol afvallen met een eigen strategie

Als je wilt afvallen, is het belangrijk dat je haalbare doelen stelt. Succesvol afvallen, begint namelijk met een tactiek die aansluit bij jouw mogelijkheden. Ontwikkel daarom je eigen, haalbare strategie. Wil je bijvoorbeeld niet meer elke dag chips eten voor TV? Probeer dan deze slechte gewoonte stilletjes af te bouwen. Verdeel de zak chips bijvoorbeeld in drie kleinere porties en las daarnaast enkele chips-vrije avonden in.

Succesvol afvallen: stopsignalen

Door jezelf te slim af te zijn, kan je je doel gemakkelijker halen. Om jezelf (en de slechte eetgewoonten) te stoppen kan je bijvoorbeeld enkele post-its verspreiden. Kleef bijvoorbeeld een post-it met “STOP!” of  “Vandaag geen chips” aan de TV. Na een tijdje zit het stopsignaal vanzelf in je hoofd.

Een andere manier om deze slechte gewoonte af te leren, is door ze los te koppelen van activiteiten. Eet bijvoorbeeld een handvol chips dadelijk na je balansmaaltijd en zet daarna de TV pas aan. Op die manier creëer je een onderscheid tussen deze twee activiteiten.

Succesvol afvallen winkeltip

Nog een effectievere manier om de ongezonde voeding en zoetigheden uit je leven te bannen, is door ze niet meer aan te kopen. Maak voor je gaat shoppen een lijstje met de gezonde ingrediënten die je nodig hebt zoals groenten, rijst, pasta… Houd je aan het lijstje en voorkom op die manier impulsaankopen. Ga ook NOOIT hongerig naar de supermarkt, hierdoor krijg je trek in al het lekkers en is de kans dat zoetigheden je verleiden groot.

Stap per stap succesvol afvallen

Kleine stapjes zorgen voor een succesvol dieet. Bovendien zorgt elk succes ervoor dat je gemotiveerd blijft. Dit versterkt bovendien je uithoudingsvermogen en geeft je vertrouwen. Beloon jezelf dus voor de succesvolle momenten met een kleinigheid, bijvoorbeeld een nieuwe outfit of een bezoekje aan de bioscoop!

[maxbutton id=”4″]

Tags: , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen