Succesvolle dieetstrategieën

Auteur: Datum: 30.juli 2017

Wie eenmaal de knoop heeft doorgehakt om het Precon dieet te volgen, begint super gemotiveerd. Al snel zie je de eerste successen van het dieet. Een goed begin is het halve werk!

Maar een dieet is pas echt succesvol als je naar de lange termijn kijkt. Dat is ook precies waar het Precon dieet zich op richt. Maar je kunt nog meer doen. De resultaten van een lange termijn studie laten zien wat belangrijk is.

Onderzoek laat zien hoe je het goed doet

Hoe bereik je een stabiel gewicht met een dieet? En welk gedrag draagt hieraan bij? Dit wilde voedings- en gezondheidspsycholoog Prof. Dr. Joachim Westenhöfer weten. Met zijn team observeerde en begeleidde hij gedurende drie jaar meer dan 8000 deelnemers van het Precon-dieet.

Het onderzoeksteam identificeerde zeven gedragingen die een positief effect hebben op de lange termijn. Hoe meer deze gedragingen werden geïmplementeerd, hoe succesvoller het dieet. Deze gedragingen kunt u zelf ook gemakkelijk toepassen.

De zeven succesfactoren

  1. Een belangrijk onderdeel is het drie-maaltijden principe: eet alleen ontbijt, lunch en avondeten. De pauzes tussen de maaltijden zorgen ervoor dat het lichaam vooral vet verbrandt. Precies waar het om gaat!
  2. Geniet bewust. Als we zonder aandacht een maaltijd naar binnen werken, voelen we niet wanneer we verzadigd zijn. En je proeft het eten niet goed, zonde! Dus neem de tijd om te eten.
  3. Natuurlijk, wat je eet is cruciaal. Maar het gaat niet alleen om ‘goed’ en ‘slecht’ eten. De juiste keuze en samenstelling is minstens zo belangrijk.
  4. Spreken van goed en kwaad helpt niet; strikt verboden voedsel of een zwart-wit benadering werken averechts. De studie van Prof. Dr. Joachim Westenhöfer laat zien dat de deelnemers van het dieet met een flexibele beheersing op de lange termijn meer succesvoller zijn. Na een uitschieter pakken ze de draad zo snel mogelijk weer op en schuldgevoel krijgt geen kans.
  5. De portiegrootte is belangrijk. Veel mensen hebben de gewoonte altijd hun bord leeg te eten of een dessert te nemen. Maar probeer de portiegrootte aan te passen aan je honger. En voel hoe de maaltijd je vult, ook al is je bord nog niet leeg. Je zult zien, het werkt.
  6. Regelmatig bewegen is ook een must. Daarmee verhoogt de verbranding en verbetert de energiebalans. Maak van dagelijks bewegen een gewoonte, het doet je leven alleen maar goed.
  7. Jezelf troosten met eten wanneer je gestrest of gefrustreerd bent is verleidelijk en een veelvoorkomende valkuil. Probeer een andere manier te vinden die troost biedt, zoals een wandeling of luisteren naar mooie muziek. Er zijn genoeg beloningen waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten

De weg naar jouw dieet succes

Profiteer van de resultaten van deze lang termijn studie en leer hoe jij deze succesfactoren kunt integreren in jouw levensstijl. Kijk hier voor meer informatie, tips en een persoonlijke checklist die je kunt printen: 7 stappen voor een succesvol dieet.

dieetplan gratis aanvragen