Tips om gezonder te eten met het hele gezin

Auteur: Datum: 09.september 2014

Zelf enkele kilo’s verliezen en werken aan een betere levensstijl, is niet eenvoudig. Nog moeilijker is het om je hele gezin een evenwichtig eetpatroon aan te leren én elke avond een heerlijk eén gezonde maaltijd op tafel te toveren. Om gezond te leven en te eten met het hele gezin, hebben we enkele handige tips voor je!

Een gezond gezin: voorkom overgewicht

Zowel voor jong en oud is er maar één oplossing om overgewicht te voorkomen: minder calorieën opnemen dan je verbruikt. Dit doe je door minder vet en suiker te eten en meer te genieten van vezels, fruit en groenten. Daarnaast komt er natuurlijk ook de nodige beweging bij kijken. Dat is uiteraard allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Om je op de goede weg te helpen, hebben we in ieder geval enkele concrete tips voor je!

Tips voor gezond eten

Kinderen aan zet

Ben je bang om je kinderen de avondmaaltijd te laten kiezen? Daar is helemaal geen reden voor! Geef ze de keuze tussen twee gezonde gerechten en ze zullen snel hun favoriet eruit pikken.

Vindingrijk met groenten

Hoor je, elke keer wanneer er groenten op tafel verschijnen, “éééé, dat lust ik niet”? Verstop de groenten dan bijvoorbeeld in puree of in een gegratineerd gerecht. De kinderen zullen hun bordje leegsmullen, zonder door te hebben dat ze een gezonde portie groenten aten.

Gezond eten met een glimlach

Heeft zoon of dochter het toch moeilijk met het recept dat je op tafel toverde? Straf ze dan niet door ze hun hele bord te laten leegeten tegen hun zin. Stel eerder voor dat ze één hapje proeven en als ze het écht niet lusten, ze het mogen laten liggen. Wees daarin consequent en laat natuurlijk niet toe dat ze een half uur nadat ze van tafel zijn in de koekenkast duiken.

Tags: , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen