“Toen de 9 verscheen, startte ik met het BCM Dieet”

Auteur: Datum: 28.juni 2008

Siska Van Lierop houdt zich strikt aan het BCM Dieet. “Toen de 9 verscheen, besloot ik dat het zo niet verder kon”

Begin: oktober 2006
Startgewicht: 90 kg
Huidig gewicht: 73 kg
Gewichtsverlies: 17 kg

Op een ochtend verscheen plotseling het cijfer 9 op de weegschaal van Siska Van Lierop uit Damme. Vastberaden besloot ze datzelfde moment om aan haar gewicht te gaan werken. “Ik had ooit een mail gekregen met informatie over het BCM Dieet. Ik had er toen nauwelijks aandacht aan besteed, maar toen de 9 verscheen, ben ik de mail weer gaan opzoeken.” Na het lezen van de getuigenissen (zie www.bcminfo.be), maakte ze meteen een afspraak.

Alles kunnen blijven eten was de doorslag

Alles kunnen blijven eten (zij het met mate) en met een snel zichtbaar resultaat, was voor haar doorslaggevend. “Ik at daarvoor relatief gezond, maar verkeerd (zo blijkt nu). Mijn gewicht ging voortdurend naar omhoog. De 9 is echt een keerpunt geweest. Ik vroeg me af wat er na de 9 nog zou komen en besloot dat het zo niet meer verder kon.”

BCM begeleiding is stimulans

“Het dieet volhouden gaat tot nu toe probleemloos. Je leert andere gewoonten aan. Met de feestdagen was het wat moeilijker. Ik ben toen een beetje hervallen, maar dankzij de begeleiding ben ik er weer bovenop gekomen.” Siska ging in het begin wekelijks naar de BCM-adviseur. Nu gaat ze om de drie weken. “De begeleiding is een stimulans. Ook het almaar zakkende gewicht is een opsteker. Ik weeg me elke dag – ook al mag dat eigenlijk niet – en kan daardoor kleine schommelingen makkelijker relativeren. Toch ben ik meteen alert wanneer m’n gewicht even stijgt of even stabiel blijft. Dan weet ik dat ik teveel gezondigd heb en herpak ik mij direct.”

BCM Dieet: geen tussendoortjes

Siska houdt zich strikt – volgens de BCM-adviseur zelfs te strikt – aan de voorschriften van het BCM Dieet. “De belangrijkste les voor mij was dat ik mij moet houden aan 3 maaltijden per dag zonder tussendoortjes. Vroeger liet ik me vaak verleiden om tussen twee maaltijden iets te eten, ook al was het een stukje fruit of een droge koek. Ik weet nu dat het voor mij fout is om tussendoor iets te eten en houd mij er strikt aan. Een traktatie op het werk houd ik aan de kant om het later bij m’n maaltijd op te eten.”

Strikte toepassing BCM Dieet

Dat er tussen twee maaltijden minstens 4 en maximum 6 uur verschil moet zijn, is een tweede les die Siska zeer strikt toepast. “Op m’n werk is er een vaste middagpauze van 12u tot 12u30, maar die periode is minder dan 4 uur verwijderd van m’n ontbijtmoment. Toch eet ik ’s middags pas om 13u. In het weekend is het natuurlijk iets makkelijker. Ook al ontbijt ik dan eens rond 10u, ik zorg er altijd voor dat ik pas 4 uur later m’n middagmaal eet, ook al is het dan al 14 uur of later. Niemand heeft daar last van.”

“Glaasje wijn is grootste verleiding”

“Mijn grootste verleiding is het aperitief of het glaasje wijn ’s avonds”, weet Siska. “Eten en drinken doe ik heel graag. Het is niet zo gemakkelijk om te kappen met oude gewoontes, maar dankzij de regelmatige bezoeken aan de BCM- adviseur lukt het wel. Een klein “zondeke” mag al eens en zo hou ik het probleemloos vol. Eigenlijk heb ik het met geen enkel aspect van het BCM Dieet moeilijk.”

Maart 2008:”Heel blij dat ik ooit de stap gezet heb!Volhouden is niet steeds gemakkelijk, maar de basisprincipes hanteren lukt me nog steeds zeer goed. Eens zondigen doe ik wel maar dit gebeurt heel bewust.”

Tags: , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen