Vasten: de ideale manier om te vermageren

Auteur: Datum: 18.maart 2014

De vasten is begonnen! Voor diegenen die niet helemaal mee zijn met dit religieuze gebeuren: dit wil zeggen dat je jezelf tot en met Pasen (40 dagen) enkele guilty pleasures ontzegt. Ben jij bijvoorbeeld een echte zoetekauw, dan zeg je gedurende de vasten nee tegen zoetigheden. Een perfect moment dus om vaarwel te zeggen tegen je overtollige kilo’s! Ontdek onze tips om te vermageren tijdens de vasten.

Guilty pleasuers ontzeggen tijdens de vasten

Tijdens de vasten is het niet de bedoeling om je alles te ontzeggen en niets meer te eten of te drinken. Integendeel, het is de bedoeling dat je je bewust wordt van wat je dagelijks eet. Door bewust je guilty pleasuers zoals snoepjes, chocolade, chips… te bannen uit je eetgewoonte, kan je al snel enkele kilo’s afvallen. Maar hoe pak je dat concreet aan?

1. Een slot op de snoepkast tijdens de vasten

Je kent jezelf beter dan gelijk wie. Weet je van jezelf dat je niet aan de zoetigheden kan weerstaan? Stop ze dan achter slot en grendel zodat je er zéker niet bij kan tijdens de vasten. Betrap je er jezelf op dat je zelfs met een slot nog naar snoepgoed grijpt? Koop dan tijdens deze periode geen zoetigheden, zo kom je ook niet in de verleiding om ze op te eten!

2. Geen alcohol of frisdrank tijdens de vasten

Wat je van frisdranken waarschijnlijk al wist, maar misschien wist je het nog niet van alcohol, maar het zijn beide échte dikmakers! Ze zit boordenvol suikers en dat is, zoals we allemaal weten, ongezond. Daarnaast remmen alcoholische drankjes je vetverbranding af! Je lichaam gaat namelijk eerst de alcohol afbreken voordat het aan de calorieën begint. Veertig dagen zonder frisse printjes, kan met andere woorden wonderen doen voor je figuur!

3. Na de vasten een gezond eetpatroon aanhouden

Als je tijdens de vasten enkele kilo’s verloor dankzij deze ongezonde pleziertjes uit je leven te bannen, is de kans groot dat je deze kilo’s terug aankomt wanneer je opnieuw geniet van deze dikmakers. Door een gezond eetpatroon aan te houden, kan je deze kilo’s voorgoed kwijt zijn! Want zoals we allemaal weten, kan je pas een slanke lijn behouden door gezonde en gevarieerde voeding en voldoende beweging.

 

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen