Vermageren door sporten, hoe werkt vetverbranding?

Auteur: Datum: 16.januari 2008

Wie na een tijdje intensief sporten, niet onmiddellijk het gewenste resultaat op de weegschaal ziet verschijnen, hoeft niet meteen ontmoedigd te raken.

Vetverbranding vs. gewicht van spieren

Enerzijds is het lichaamsgewicht namelijk onderhevig aan allerlei factoren, zoals hormonale schommelingen, omgevingstemperatuur, … waardoor we meer of minder vocht vasthouden. Anderzijds is het soortelijk gewicht van spieren hoger dan dat van vet. 1 kg vet is natuurlijk gelijk aan 1 kg spieren,  maar het volume van 1 kg vet is groter dan dat van 1 kg spieren.

Vermageren door sporten vraagt tijd

Wie sport zal vetten verbranden, maar ook spieren kweken. Je moet wel maar liefst 7000kcal verbranden om 1 kg vet te verliezen. Door meer te bewegen, zal je dus niet noodzakelijk afvallen, maar je krijgt wel een mooier gevormd lichaam. Daarom gebruik je beter geen weegschaal als maatstaf, maar een lintmeter of nog beter een BIA-meting van je lichaamssamenstelling.  BIA staat voor “Bio-electrische Impedantie Analye”. Het is een betrouwbare en veilige meting, die informatie geeft over de verhouding tussen de hoeveelheid vet, vocht en spiermassa die in uw lichaam aanwezig zijn.

Tags: , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen