Vermageren met behulp van bosbessen

Auteur: Datum: 29.mei 2014

Ben je op zoek naar een extra hulpmiddel om sneller te vermageren? Dan kan het misschien helpen om bosbessen in je voeding op te nemen. De bosbes heeft namelijk verschillende heilzame eigenschappen, waaronder het remmen van ontstekingen, het reduceren van de vetcelaanmaak en de stimulatie van vetafbraak. Het wonderbestanddeel dat hiervoor verantwoordelijk is? Polyfenol.

Bosbessen toevoegen aan je dieet

Bosbessen zijn de ideale dieetpartner. Ze zitten boordevol vitaminen en zijn ook voedzaam. Bovendien hebben ze een invloed op de genen die vet verbranden. Dat gebeurt op twee manieren. Enerzijds door de aanmaak van vetcellen te verminderen, en anderzijds door de vetafbraak te bevorderen. Perfect dus om snel te vermageren! Amerikaans onderzoek heeft trouwens aangetoond dat je met bosbessen zelfs zonder caloriearm dieet buikvet verliest…

De positieve eigenschappen van bosbessen

Je merkt het al: bosbessen zijn het perfecte gezonde tussendoortje. Ze helpen je trouwens niet alleen vermageren. Doordat ze boordevol vitamines, mineralen en vezels zitten, hebben ze ook nog tal van andere voordelen in petto. Zo geven bosbessen je langer een verzadigd gevoel, maar ze helpen bijvoorbeeld ook bij het voorkomen van darmkanker en het verminderen van het risico op een hartaanval.

Vermageren met bosbessen

De positieve werking van bosbessen is wetenschappelijk bewezen en aanzienlijk. Het is dus zeker de moeite waard om ze aan je dieet toe te voegen. Elke dag een handvol bosbessen eten, doet wonderen. Hoe je bosbessen het best eet? Er zijn verschillende manieren. Je kunt ze bijvoorbeeld verwerken in een overheerlijke fruitsalade, bij je cornflakes of in een lekkere vruchtenpannenkoek. Ook smoothies zijn natuurlijk perfect mogelijk, en tijdens de warme zomermaanden kun je er zelfs ijsjes van maken!

Tags: , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen