Vetarm koken voor een slanke lijn

Auteur: Datum: 29.april 2015
Vind je vetrijke maaltijden heel lekker? Dat verwondert ons niet, want vet is een smaakmaker. Vetarm koken heeft nochtans heel wat voordelen. Met vetarme bereidingswijzen kun je heel wat calorieën besparen en toch heerlijke gerechten bereiden.

Stomen

Stomen is de ideale kookmethode voor groenten, vis, mager vlees en gevogelte. En het beste: hierbij heb je helemaal geen vet nodig. Voor het stomen, heb je enkel een zeef nodig. Leg het eten erop en zet de zeef in een kookpot met weinig water of bouillon (ongeveer 2-3 cm hoog). Zet een deksel op de kookpot. Als de vloeistof kookt, wordt er stoom geproduceerd. Deze zorgt ervoor dat het eten gaar wordt zonder dat de voedingsstoffen en aroma’s verloren gaan.

Stoven

Een tweede slanke kookwijze is stoven. Alles wat je nodig hebt, is een goede kookpot met een zware bodem en een nauwsluitend deksel. Groenten, vis of gevogelte kun je op een matig vuur in de vloeistof (ongeveer 50 ml) en eventueel 1 theelepel olie stoven.

Barbecue

Een barbecue kan enkel in de zomer? Met een grillpan of elektrische grill, kun je het hele jaar door genieten van gegrilde gerechten. Grillen is niet enkel een geschikte bereidingswijze voor vlees, gevogelte en vis, maar ook voor groenten, bv. paprika, courgette, aubergine, tomaten, champignons en andere paddenstoelen.

Goed voor de slanke lijn: de braadzak

De braadzak is ideaal voor gebraad, kip, vis en groenten in grote hoeveelheden. De braadzak kun je in de supermarkt kopen. Op deze manier bereid je een heerlijk sappige en aromatische maaltijd zonder vet. De bereiding is heel eenvoudig: doe alle ingrediënten in de braadzak met 1 tot 2 eetlepels vloeistof. Sluit af met een clip en zet alles in de oven.

Lekkers uit de pan, en dat bijna zonder vet

Heerlijk kalfsvlees of mager rundsgehakt zonder vet bereiden? Leg bakpapier in de pan en bak het vlees daarop zonder olie of boter. Ook eieren kunnen in de pan worden klaargemaakt zonder vet. Voeg per ei ongeveer 2 eetlepels water toe, klopt het ei op en bak op een matig vuur.

Tags: , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen