Vrolijke voedingstips voor een goed humeur tijdens je dieet

Auteur: Datum: 27.mei 2014

Gewicht verliezen, dat vergt volharding en discipline. Zonder inspanningen kom je er niet, en dat blijft niet zonder gevolgen voor je humeur. Wil je toch afslanken zonder er met een lang gezicht bij te lopen? Dan houd je het best rekening met onze voedingstips voor een dieet met de glimlach. Is je gewicht al op peil? Lees gerust verder, want ook jij hebt er baat bij!

Voldoende magnesium = minder chagrijn

Een goed humeur of niet, het hangt af van verschillende factoren. Zo zal je je automatisch beter voelen als je voldoende slaapt, genoeg in natuurlijk daglicht vertoeft en de nodige lichaamsbeweging voorziet. En ook wat je eet, speelt een cruciale rol. De nadruk ligt daarbij op evenwicht. Het is niet omdat je dieet, dat je daarom essentiële voedingsstoffen mag laten. Wie voldoende varieert, zal zich automatisch beter in zijn vel voelen.

Wie al eens last heeft van een rothumeur, kan zijn maag maar beter magnesiumrijke groenten voorschotelen. Vooral de ‘groene groenten’ doen het goed. Denk maar aan spruitjes, spinazie, peterselie, prinsessenbonen, … Ze zijn niet alleen lekker en gezond maar hebben ook een verrassende goeie invloed op je gemoedstoestand!

Let’s go bananas

Ben je meer een fruit- dan een groenteliefhebber? Ook dan hoef je niet te wanhopen. Fruit is sowieso een gastronomische meerwaarde, zónder dat je het merkt op de weegschaal. Daar alleen al zou je vrolijk van worden. Maar er is meer. Zo hebben bananen bepaalde troeven in huis die je hormonenhuishouding bijzonder blij maken. Ze bevatten namelijk een proteïne die het serotinepeil in je lichaam doet toenemen.

Serotonine is een neurotransmitter met een directe invloed op belangrijke ‘humeurfactoren’ zoals emotie, stemming, zelfvertrouwen, slaap, eetlust en… het libido. Ook spinazie, en specifiek het hoge gehalte aan foliumzuur, leiden tot een serotineboost. 250 gram volstaan voor een energiek gevoel, en dat voor de hele dag!

Tags: , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen