Waarom samen afvallen makkelijker is

Auteur: Datum: 27.november 2014

Een dieet volhouden is niet altijd gemakkelijk. Je moet jezelf blijven motiveren, en dat vraagt heel wat inspanningen. Heb je hier moeite mee? Zoek dan iemand die ook wil afslanken. Samen afvallen heeft namelijk heel wat voordelen.

Hou je dieet vol met je partner

Willen jij en je partner vermageren? Begin dan samen een weekmenu op te stellen. Bepaal wie de inkopen doet en wie de gezonde gerechten klaarmaakt. Leg je smartphone weg en zet de tv uit, zodat jullie rustig kunnen eten. Daarna kunnen jullie samen nog een avondwandeling of fietstochtje doen. Hebben jullie na een paar maanden al heel wat kilo’s verloren? Beloon jezelf dan eens met een romantisch weekendje, waarin ook sport en gezonde voeding natuurlijk niet ontbreken.

Diëten met vrienden

Heeft je partner geen overtollige kilo’s? Vraag dan aan een vriendin of ze samen met jou wil diëten. Het maakt vermageren niet alleen een heel stuk leuker en gemakkelijker, het verhoogt ook je motivatie. Werken jullie dicht bij elkaar? Ga dan eens samen lunchen of eet samen jullie slaatjes op. Als je het even moeilijk hebt, stuur dan onmiddellijk een berichtje naar je vriendin. Zij zal je helpen om aan de zoetigheden te weerstaan en te kiezen voor een stuk fruit. Heb je geen zin om te sporten? Je vriendin zal je overtuigen om toch samen wat toertjes te gaan lopen of fietsen. Bovendien geef je minder snel op, aangezien je je vriendin niet wil teleurstellen en jullie een gemeenschappelijk doel hebben. Je houdt er een strakke lijn en een sterkere vriendschapsband aan over.

Welke eigenschappen moet een dieet-partner hebben?

De persoon met wie je samen gaat diëten, kies je niet zomaar. Wil je beste vriendin ook afvallen, maar geeft ze snel op? Dan is zij misschien niet de beste dieet-partner voor jou. Je kiest het best iemand die voldoende gemotiveerd is en daardoor niet snel opgeeft. Het moet iemand zijn die betrouwbaar is, je goed kent en die hard tegen je kan zijn als je je niet aan de regels houdt en niet aan de verleidingen kan weerstaan. Je vriend, vriendin, partner of familielid woont het best in de buurt, zodat jullie samen kunnen gaan sporten. Heeft jullie harde werk geloond? Dan moet er ook samen gevierd worden!

Tags: , , ,
dieetplan gratis aanvragen