Wat is mijn ideale gewicht? En hoe kan ik dit gewicht behouden?

Auteur: Datum: 29.april 2014

Ben je na zwoegen en zweten al je overtollige kilo’s kwijt? Dan is het tijd om je gewicht te behouden, maar hoe doe je dat? Dit is inderdaad moeilijker dan je kilo’s verliezen, want hiervoor is regelmaat en doorzettingsvermogen een must. We geven je enkele tips om je ideale gewicht te behouden!

Wat is mijn ideale gewicht?

Om te bepalen of je een gezond gewicht hebt, gebruik je best de body mass index (BMI) en je taille-omvang. Je BMI is een verhoudingsgetal waarbij je gewicht gedeeld wordt door je lengte in meters in het kwadraat. Op onze website kan je gemakkelijk je BMI testen. Zit je BMI tussen 19 en 25 dan heb je een gezond gewicht. Stijgt je BMI boven de 25, dan heb je te kampen met overgewicht.

Daarnaast is je taille-omvang een indicator om de hoeveelheid buikvet vast te stellen. Controleer onderstaande tabel:

Mannen

Vrouwen

Gezondheidsrisico

Advies

Kleiner dan 94 cm

Kleiner dan 80 cm

Geen

Blijf op gewicht

Tussen 94 & 102 cm

Tussen 80 & 88 cm

Gevarenzone

Blijf op gewicht (of vermager enkele kilo’s)

102 cm of meer

88 cm of meer

Verhoogd

Probeer af te vallen (Zoek hulp van een diëtist of via de huisarts)

 

Je ideale gewicht behouden

Heb je na al dat diëten eindelijk je streefgewicht bereikt? Tijd om de verloren kilo’s voorgoed uit je leven te bannen! Met deze tips behoud je jouw ideale gewicht.

Blijf bewegen

Dacht je dat je na het diëten terug rustig achterover kon leunen in de zetel? Dan heb je het mis! Nu je die lelijke kilo’s kwijt bent, is het tijd om ze voorgoed te bannen. En dat kan je enkel doen door te sporten en te sporten en te sporten… Natuurlijk moet je niet meer hetzelfde zware trainingsschema hanteren als tijdens je dieet, maar je moet wél blijven bewegen.

Donderdag, weegdag

Kies een vaste dag om je te wegen. Zo heb je nog steeds controle over je gewicht en kan je alarmeren wanneer er na een uitje een kilo bij kwam. Op die manier weet je dat je het de week nadien terug iets rustiger aan moet doen of net iets meer moet gaan sporten.

Grote maten buiten

Ruim je kleerkast op en gooi alle kleren die te groot zijn geworden weg. Dit wil zeggen dat er geen weg meer terug is, waardoor je meer geneigd bent je gewicht te behouden. Want niet is zo vervelend als je kleren die plots niet meer passen.

Gezond eten

Ook al moet je niet meer afvallen, een gezond eetpatroon blijft belangrijk. Let nog steeds op wat je eet en tracht de ongezonde zoetigheden achterwege te laten. Kies voor gezonde tussendoortjes zoals een stuk fruit en eet zowel ’s avonds als ’s middags groentjes. In het weekend mag je je een extratje permitteren maar overdrijf niet.

Water drinken

Ook dagelijks voldoende water drinken blijft belangrijk. Het zuivert je lichaam en zorgt er voor dat je minder honger hebt.

Tags: , , , ,
dieetplan gratis aanvragen