Welke dranken passen bij een gezond dieet?

Auteur: Datum: 04.december 2014

We staan er niet altijd bij stil, maar ook dranken bevatten calorieën, en sommige zelfs meer dan we denken. Wanneer je wil afslanken, houd je dus het best niet enkel je voedselinname in de gaten, maar ook wat en hoeveel je drinkt. Al zijn er natuurlijk ook wel dranken die ‘dieetproof’ zijn, wees gerust. We zetten de do’s en don’ts voor je op een rijtje.

Doen: veel water drinken

De basis van een gezond dieet is: voldoende water drinken. Anderhalve liter per dag is een minimum. Water helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren en heeft een positieve invloed op je metabolisme. Bijkomend voordeel is dat het je huid doet stralen en in sommige gevallen zelfs cellulitis bestrijdt.

Toegegeven, de hele dag minderaalwater drinken kan saai worden. Wissel daarom af tussen plat en bruisend water, en voeg er een smaakje aan toe om het wat interessanter te maken: enkele schijfjes limoen of citroen, of een paar muntblaadjes maken dat saaie glas water net wat spannender.

Niet doen: alcohol drinken tijdens je dieet

Alcohol is een echte dikmaker. Een glas rode wijn bevat al gauw om en bij de 100 calorieën. Drink je graag cocktails? Daar worden vaak suiker, siropen of likeurtjes aan toegevoegd die het aantal calorieën de hoogte in jagen. Nog een nadeel van alcohol drinken is dat het de honger aanscherpt. Drink daarom geen alcohol op een lege maag, maar zorg dat je tevoren een lichte snack eet. Zo vermijd je dat je ten prooi valt aan de verleiding van borrelhapjes als chips, nootjes of andere vette hapjes.

Doen: kruidenthee

Kruidenthee is goed voor je immuunsysteem, bevat geen calorieën en is nog lekker ook. Bovendien kan je eindeloos experimenteren met smaken. Thee past beter in een gezond dieet dan koffie, want koffie onttrekt vocht aan je lichaam terwijl thee net een hydraterende werking heeft. Heb je graag zoete thee? Gebruik dan geen suiker, maar zoetstof.

Niet doen: frisdrank

De meeste frisdranken zijn suikerbommen. Geen goede partners van een gezond dieet dus. Ben je toch verknocht aan die koolzuurhoudende frisheid? Kies dan de light-variant; die is meestal gezoet met aspartaam en bevat dus geen suiker.

Doen: je gezond verstand gebruiken tijdens een gezond dieet

Maak jezelf niets wijs en kies voor gezonde dranken tijdens je dieet. Alles wat zoet smaakt, bevat wellicht suiker en is dus te vermijden. Om gezond af te slanken zijn dieetshakes een goede optie. De shakes van BCM zijn samengesteld uit hoogwaardige voedingsstoffen, lekker en handig om mee te nemen. Zo kom je ontspannen de dag door, je kunt volop genieten en tegelijkertijd afslanken!

Tags: , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen