Zalm: lekker, gezond én goed voor je lijn

Auteur: Datum: 04.september 2014

Een paar keer per week vlees of gevogelte vervangen door vis is heel gezond en past perfect binnen een dieet. Je hebt de keuze uit verschillende soorten, maar als er één vissoort is die we je warm kunnen aanbevelen dan is dat wel zalm. Deze vis die vooral in noordelijke wateren gekweekt en gevangen wordt, bevat immers heel wat gezonde voedingsstoffen die heilzaam zijn voor je lichaam.

Vette vis als bron van omega 3

Zalm is niet alleen echt lekker, maar ook supergezond. Deze vis bevat veel vetten, maar dan de gezonde versie. Zo is zalm rijk aan omega 3 essentiële vetzuren die belangrijk zijn voor je lichaam. Net als andere vette vis maakt ook zalm je bloed een beetje dunner waardoor de bloeddruk verlaagt. Zalm opnemen in je dieet heeft eveneens een verlaging van je cholesterol als bijkomend voordeel.

Op dieet? Daarom zet je zalm op je menu!

Hou je vooral niet in en zet zalm geregeld op het menu, ook als je op dieet bent. Deze vis bevat immers slechts ongeveer 200 calorieën per 100 gram. Bovendien is het een bron van talloze gezonde voedingsstoffen. Met één portie zalm krijg je de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine D al binnen. Daarnaast bevat de vis ook vitamine B12 en B6, magnesium en selenium. Het is een bron van ijzer en proteïnes en bevat bijna geen verzadigde vetten.

Welke soorten zalm kiezen?

Hoe korter het bereidingsproces van de zalm, hoe meer gezonde voedingsstoffen bewaard blijven. Zeker wanneer je een gezond dieet volgt, kies je het best voor rauwe zalm van wilde vangst of met een bio-label. Met zijn zachte, boterachtige smaak is dit een echte lekkernij.

Daarnaast passen ook gebakken of gekookte zalm in tal van lekkere en gezonde gerechten. De vis gaat bijvoorbeeld perfect samen met allerlei soorten groenten, ideaal voor een slanke lijn! Gerookte zalm is het minst aan te bevelen, omdat hier voedingsstoffen verloren gaan en zout toegevoegd wordt. Desondanks blijft deze heerlijke en supergezonde vis een echte topper!

Wilt u succesvol afvallen? Start dan met het Precon dieet!

✓ 2 miljoen tevreden klanten ✓ wetenschappelijk bewezen ✓ lekkerste getest

Tags: , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen