Een zittend beroep? Zo kan je toch afslanken

Auteur: Datum: 04.september 2014

Ga jij binnenkort een zittend beroep beoefenen of heeft jouw job een zittend karakter? Dan is de kans groot dat je enkele kilo’s gaat bijkomen of bent bijgekomen. Aan de basis van deze gewichtstoename ligt vaak stress en ongezonde gewoontes. Heb jij een zittende job en wil je afslanken? Dan hebben we drie dieettips voor je!

Kies een gezonde lunch

Is het bij jou op kantoor de traditie om ’s middags te gaan lunchen of gezamenlijk broodjes te bestellen? Of hebben jullie misschien een bedrijfsrestaurant? Dan hebben we alvast één van de boosdoeners ontdekt, want dagelijks zo’n ongezonde lunch, daar verdik je van. Maak liever zelf een gezond middagmaal. Je kan bijvoorbeeld een gezond slaatje mee naar het werk nemen of een heerlijke quiche maken. Keuze te over, zolang je bij de vettige en ongezonde maaltijden wegblijft.

Fysieke activiteiten voor, tijdens en na het werk

Een zittend beroep vraagt er natuurlijk om: veel zitten en dus weinig bewegen. Als je wil afslanken, zijn fysieke activiteiten net super belangrijk. Om in beweging te komen, kan je bijvoorbeeld een halte eerder van de bus stappen en de trap nemen in plaats van de lift. Nu het mooi weer is, kan je ook je auto laten staan en met de fiets naar het werk gaan.

Ook tijdens de werkuren kan je voor meer beweging kiezen. In plaats van je collega aan de overkant te mailen of te bellen, kan je er ook gewoon naar toe stappen. Een beetje rondwandelen heeft alleen maar een positief effect!

Bovendien bieden heel wat bedrijven een lidmaatschap in een sportschool aan. Geniet van dit voordeel en ga na het werk lekker uitzweten.

Durf nee zeggen tegen zoetigheden

Trakteert een jarige met taart of ander lekkers? Durf gerust nee te zeggen tegen deze traktatie, want als je voor elke jarige collega moet toegeven aan deze zoetigheden, dan vliegen de kilo’s er zo aan. Heeft de collega naast je altijd een zak snoep mee? Weersta dan aan de verleiding om er eentje te nemen. Het komt je gezondheid alleen maar te goed en je lijn zal je dankbaar zijn!

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen