Zomer tips: lekker en gezond eten

Auteur: Datum: 24.juni 2008

Mooi weer, een aangename en ontspannen sfeer, een goed gezelschap… Tal van zaken die het verleidelijk maken om van je goede voornemens af te glijden. Nochtans is het gedurende de zomer,  alsook op vakantie,  belangrijk om oude voedingsgewoonten in positieve zin om te buigen, terwijl je toch gewoon lekker en gezond blijft eten. Drastische maatregelen zijn meestal niet nodig. Kleine aanpassingen volstaan vaak al, we zetten er enkele zomer tips op een rij.

Zomer tips: lekker en gezond eten

1. Geef gerechten die typisch zuiderse toets. Smaakmakers zoals look, uien, citroen, bieslook, peterselie, tijm, rozemarijn, basilicum en oregano zijn ideaal om je vakantiegevoel te versterken. Meer kruiden betekent minder zout, maar meer smaak!

2. Niets zo lekker als zomergroenten, toch? Versier ze met een streepje zelfgemaakt slank slasausje op basis van magere yoghurt of magere platte kaas voor dat frisse extraatje.

3. Kies ook eens voor een aardappel “en papillot” (bereid in aluminiumfolie, eventueel op de barbecue of gewoon in de oven). Niet alleen gezond, maar ook lekker ter afwisseling van brood.

4. Lekker verfrissen? Dat doe je toch het best met een koel glaasje plat of bruisend water? Fleur het eventueel nog wat op met een schijfje citroen of limoen.

5. Als nagerechtje kan je een handvol vers fruit mixen door een glas ijskoude magere melk. Geniet zo van een gezonde “smoothie”.

Tags: , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen